HAAL EEN STATEMENT IN HUIS
 • Nederlands
 • Over ons

  Over ons

  De rijke collectie van het TextielMuseum en het vakmanschap van het TextielLab worden op een krachtige manier gebundeld in by TextielMuseum. Zo is een meesterlijk label voor huiselijk textiel ontstaan binnen het TextielMuseum. by TextielMuseum presenteert een spraakmakend assortiment met huiselijk textiel ontworpen door topontwerpers en vervaardigd in het TextielLab.

   

  Ontwerpers

  by TextielMuseum presenteert ontwerpen van Mae Engelgeer, Viktor&Rolf, Studio Job, Studio Bertjan Pot, Scholten & Bayings, Studio Makkink & Bey, Studio Van Eijk & Van der Lubbe, Studio Wieki Somers, Kiki van Eijk, Raw Color, Studio Formafantasma, Christien Meindertsma, Leendert Masselink, Mara Skujeniece, Pieke Bergmans, Studio Minale Maeda, Marc Mulders, Peter Struycken, Glithero en Kitty van der Mijll Dekker.

   

  Inspiratie

  De museumcollectie, meer dan 100 jaar verzameld erfgoed op het gebied van kunst en vormgeving, is een belangrijke inspiratiebron. Het TextielLab vertaalt het verhaal van de ontwerper met moderne technieken naar fraaie en onderscheidende producten.

   

  Cultureel ondernemerschap

  Met by TextielMuseum zet het TextielMuseum een eerste stap in het cultureel ondernemerschap en brengt zo topdesign met een verhaal in de keuken van textielliefhebbers. Bij succes worden de opbrengsten van het label ingezet om het aanbod van educatieve programma’s en tentoonstellingen van het TextielMuseum verder te verbeteren.

   

  TextielMuseum

  Het TextielMuseum is een museum in bedrijf. Het brengt inspirerende tentoonstellingen op het gebied van design, kunst en erfgoed en biedt educatieve programma's in een voormalige textielfabriek. Het TextielLab van het TextielMuseum is een uniek kenniscentrum dat het midden houdt tussen een gespecialiseerde werkplaats voor het vervaardigen van breisels en geweven stoffen, en een open atelier waarin innovatie centraal staat. De uitgebreide bibliotheek, de museumcollectie en de tijdelijke tentoonstellingen vormen voor bezoekers van het museum én klanten van het TextielLab een belangrijke onderzoeks- en inspiratiebron.

   

   

   

   

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »